Μερίδες: 1 βάζο
Χρόνος προετοιμασίας | 10 λεπτά |
Χρόνος μαγειρέματος | 20 λεπτά |
Υλικά:
- 400 γραμμάρια φουντούκια
- 200 ml γάλα φρέσκο
- 230 ml κρέμα γάλακτος
- 150 γραμμάρια γλυκόζη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
Προετοιμασία:
Χτυπάμε τα φουντούκια στο blender μέχρι να γίνουν σαν φρυγανιά τριμμένη. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά το γάλα, κρέμα γάλακτος, ζάχαρη, γλυκόζη, αλάτι, προσθέτουμε τα φουντούκια και το αφήνουμε να δέσει περίπου σε 20 λεπτά. Γεμίζουμε βαζάκια και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν τα βάλουμε ψυγείο.